Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 05.03.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Funcții Arendis
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 01.03 – Vineri 05.03

Index de Secetă, primul produs de asigurare pentru secetă din România aduce noi beneficii fermierilor în anul agricol 2021

Agra Asigurări, unul dintre liderii de piață în domeniul asigurărilor agricole și totodată prima companie care a adus în România un produs de asigurare pentru secetă, vine în sprijinul fermierilor cu noi beneficii pentru anul agricol 2021. Index de Secetă și Agrar Basis devin din acest an o poliță comună, cu avantaje suplimentare precum asigurarea culturilor de soia și despăgubirea de la deficit mai mic de precipitații și anume de 30%. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ferma de familie: simbol european, eșec românesc

Potrivit FAO (2012), agricultura familială este legată de producătorii care, în ciuda diversităţii dintre state, prezintă caracteristici comune: au acces limitat la resurse funciare şi de capital; capul gospodăriei participă direct la procesul de producţie; producţia obţinută este principala sursă de venit pentru nucleul familiei, care poate fi completată cu alte activităţi non-agricole. Pentru a citi mai departe, click aici.

Tinerii fermieri, subvenții APIA mai mari!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță condițiile pentru tinerii fermieri care vor să obțină anul acesta subvenții mai mari pe hectar. Ei pot să acceseze plata pentru tinerii fermieri, al cărei cuantum este de circa 36 de euro pe hectar. Suma este adăugată la celelalte scheme de plată pe hectar. Pentru a citi mai departe, click aici.

Lege pentru fermele de animale!

ATENȚIE, CRESCĂTORI DE ANIMALE! Legea sănătății animale intră în vigoare și se aplică din 21 aprilie 2021, anunță reprezentantul DG Sante, Comisia Europeană, Bernard Van Goethem. Săptămâna aceasta la Comisia AGRI din Parlamentul European s-a discutat despre intrarea în vigoare a Legii sănătății animalelor. Legea se aplică din 21 aprilie 2021 pentru toți crescătorii de animale din Uniunea Europeană, ceea ce-i include și pe crescătorii de animale din România.Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA: Fermieri, documentele se depun acum. Se poate și online 

În contextul actual privind epidemia de Coronavirus pe teritoriul României, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 01.03 – 31.08.2021, pentru obţinerea sumei de bani reprezentând renta viageră agricolă aferentă anului 2020, Centrele județene APIA și al Municipiului București, vor proceda la primirea declarațiilor de vizare/a cererilor și a documentelor justificative prin mijloace electronice de comunicații sau poștă/curier. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ce fonduri europene puteți obține pentru investițiile în exploatații pomicole

”Din ultimele informații pe care le avem de la grupurile de lucru, pe măsura 4.1a, finanțarea maximă ar fi de 500.000 euro, iar raportul de cofinanțare ar fi 70% fonduri și 30% contribuție proprie”, a precizat consultantul Ion Păunel. Pe această cale, le reamintim celor interesați că pe perioada de tranziție, submăsura 4.1a a fost împărțită în trei componente. Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvenții APIA 2021: Formularul obligatoriu pentru fermieri a fost publicat în Monitorul Oficial!

Campania de cereri pentru subvenții poate să înceapă în mod oficial de astăzi, marți – 2 martie, după ce formularul-tip al cererii unice pentru plată a fost publicat aseară târziu în Monitorul Oficial. Cu aceeași întârziere a fost publicat și actul normativ care modifică Ordinul 619/2015 referitor la condițiile și termenele pentru accesarea plăților directe în perioada 2021-2022, perioadă de tranziție până la noua Politică Agricolă Comună. Pentru a citi mai departe, click aici.

Mesajul șefului APIA pentru toți fermierii care vor să încaseze subvenții în acest an!

Șeful APIA, mesaj pentru toți fermierii care vor să încaseze subvențiile agricole aferente anului în curs! Adrian Pintea, directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a transmis luni, 1 martie, la începutul unei noi campanii pentru subvenții în care le transmite că echipa agenției este pregătită „tehnic și procedural pentru orice scenariu”. Pentru a citi mai departe, click aici.

Demararea Campaniei de primire a Cererii Unice de Plată în anul 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu data de 01 martie 2021, a demarat Campania de primire a Cererilor Unice de Plată în anului 2021. Având în vedere că siguranța în contextul pandemiei Covid 19 este extrem de importantă pentru instituția noastră, fermierii vor putea să-și înregistreze Cererile unice de plată în anul 2021 fără a se prezenta la Centrele județene/locale APIA şi/sau al Centrul Municipiului Bucureşti, până la data de 15 mai 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.

Adrian Oros: „Vom aloca mai mulți bani pentru reabilitarea sistemului de irigații”

Referindu-se la alcătuirea bugetului pentru anul 2021 și, în special, la fondurile alocate agriculturii, Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că bugetul MADR va fi în acest an mai mare 9,4%, fata de bugetul din 2020. Pentru a citi mai departe, click aici.

Nicoleta Roiban, director la Agro Expert: Centrul țării e fărâmițat, cu terenuri de la 20 ha la 800 ha, față de sud și vest, unde fermele pornesc de la 2.000 ha. „Pentru dezvoltare, e nevoie de soluții pentru fiecare zonă agircolă în parte”

Noua Politică Agricolă Comună (PAC) ar trebui să se concentreze pe dezvoltarea agriculturii româneşti prin soluţii adaptate fiecărei regiuni în parte, ci nu pe o strategie comună, gândită la nivel de ţară, consideră Nicoleta Roiban, director al Agro Expert, business cu o prezenţă de peste 20 de ani pe piaţa locală de pesticide şi afaceri de aproape 10 milioane de lei. Pentru a citi mai departe, click aici.

Bursa de Valori poate deveni o sursă de finanțare recurentă pentru sectorul agroalimentar: „Investitorii se uită cu mare atenție și cu mare interes la aceste companii”

Bursa de la Bucureşti, care în ultimul an a atras companii din sectorul agricol precum Norofert şi Holde Agri Invest, fiind primele astfel de societăţi listate din acest sector, ar putea deveni o sursă de finanţare recurentă, mai ales în contextul în care există interes ridicat din partea investitorilor, au fost primele concluzii ale emisiunii ZF Agropower, ediţia 1 martie 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.


Funcții Arendis

După cum știți, aplicația Arendis primește zilnic actualizări în baza solicitărilor primite din partea dumneavoastră, a clienților Arendis.

În plus, operările efectuate de echipa de suport clienți sunt testate zilnic de o echipă colaboratoare pentru a asigura buna funcționare a aplicației și a operărilor.

Săptămâna aceasta vă prezentăm două funcții foarte apreciate de către clienții Arendis:

  • Raportul „Estimare arendă datorată pentru campania agricolă” – acest raport estimează arenda în fiecare produs de plată conform contractului, restanțele, plățile efectuate pentru anul respectiv, dar și cât trebuie să plătească arendașul.
  • Integrare cu softul de contabilitate – Arendis poate fi integrat cu orice soft de contabilitate, făcând mult mai ușoară emiterea declarațiilor 112 și 205, precum și a rapoartelor contabile.

În cazul în care nu sunteți sigur dacă Arendis are sau nu o anumită funcție care v-ar fi utilă, nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

Proiectul noii aplicații de gestionare completă a fermelor, Managis, și-a continuat progresul și săptămâna aceasta!

Echipa de programatori de la Vis Viridis Consult a adăugat noi funcții interactive precum:

  • Creșterea dimensiunii hărții interactive Google pentru o perspectivă mai bună asupra parcelelor și culturilor;
  • Afișarea unui pie chart (reprezentare grafică circulară) cu procentele suprafețelor cultivate;
  • Diferențierea între culturi planificate și culturi implementate prin afișarea unui steag deasupra parcelelor pe care se află culturi implementate;
  • Administrarea depozitelor, produselor și furnizorilor prin introducerea de operațiuni (ex. facturi, bonuri de consum) cu privire la acestea.

Puteți vedea o serie de imagini cu aceste funcții accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Sperăm să lansăm aplicația la finalul lui martie – începutul lui aprilie, mulți dintre dumneavoastră manifestând un real interes pentru aceasta.

Dacă doriți să testați versiunea beta a aplicației la momentul lansării acesteia, vă rugăm să ne scrieți la adresa info@vvc.ro.


Să mai și râdem 🙂

Un fermier canadian, venit în vizită la un fermier în România, îi povestește ce mare e suprafața de pământ pe care o deține:
– Trebuie să merg cu tractorul trei zile ca să-mi pot vedea tot pământul…
Fermierul român:
– Și eu am avut până anul trecut un tractor așa încet…


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!