Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 09.04.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Funcții Arendis
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 05.04 – Vineri 09.04

Aprobat de Guvern: Ajutor de stat pentru fermieri!

În ședința Guvernului din data de 07 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre care completează Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură, anunță Ministerul Agriculturii într-un comunicat transmis pentru AGROINFO. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA: Controlul pentru plata ajutoarelor naționale tranzitorii și a sprijinului cuplat din zootehnie!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că verificările în fermele de animale care solicită anul acesta cele două subvenții din zootehnie, ajutor național tranzitoriu și sprijin cuplat, pot fi făcute inopinat, fără anunțarea crescătorilor. Ce verifică inspectorii în fermele de animale? Pentru a citi mai departe, click aici.

România, cel mai mare producător de floarea-soarelui din Uniunea Europeană 

România rămâne cel mai mare producător de floarea-soarelui din Uniunea Europeană, ocupând primul loc şi în 2020, atât în ceea ce priveşte producţia, cu un total de 2,07 milioane de tone, cât şi la suprafaţa cultivată, cu cele 1,22 milioane de hectare, potrivit datelor provizorii anunţate de Institutul Naţional de Statistică (INS), preluate de Agerpres. Pentru a citi mai departe, click aici.

Cum arată culturile agricole la început de aprilie – Perspective pentru recolta din 2021

După problemele provocate anul trecut de secetă, fermierii sperau ca anul acesta să fie unul mai bun din punct de vedere al precipitațiilor, astfel încât să poată să obțină producții bune și să-și mai reducă din datoriile acumulate în 2020. În cea mai mare parte, rugăciunile fermierilor au fost ascultate; ploile și-au făcut simțită prezența pe întreg teritoriul țării, iar culturile agricole arată bine. Pentru a citi mai departe, click aici.

”Noul fermier”, definit la Bruxelles. Fermierii peste 40 de ani – acces mai ușor la fonduri europene

Definiția pentru ”fermier activ” și ”noul fermier” trebuie să fie stabilite la nivel european și să aibă valabilitate în toate statele membre. Europarlamentarul român Daniel Buda informează cu privire la aceste două concepte care sunt aproape de a fi ”bătute în cuie” cu principii clare în accesarea subvențiilor agricole și a fondurilor europene din noua Politică Agricolă Comună. Pentru a citi mai departe, click aici.

Anunț APIA pentru crescătorii de animale care beneficiază de subvenții

Începând de luni, 5 aprilie, APIA pune la dispoziție o platformă on-line prin care pot fi transmise către Centrele județene/locale APIA, adeverințele eliberate, la solicitarea fermierului de către Agenția Națională de Zootehnie (ANZ) și/sau asociațiile acreditate pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei, necesare accesării schemelor de sprijin cuplat în sector zootehnic și Măsurii 10 – Pachet 8 (animale în pericol de abandon) aferente Cererii unice de plată în anul 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.

MADR: Randamentul la hectar în producția de cereale, în anul 2020

Conform MADR, producţia de cereale din România a ajuns în 2020 la 18,968 milioane de tone, în scădere cu 37,6% faţă de 2019. Producţiile de grâu şi de porumb s-au diminuat şi ele cu 37,7. Producţia totală de cereale din România în 2020 a fost de 18,968 de miiioane de tone, în scădere cu 37,6% faţă de 2019, an în care agricultorii au recoltat 30,4 milioane de hectare de cereale. Randamentul a înregistrat, de asemenea, un recul de la 5.458 kg/hectar în 2019, la 3.600 kg/hectar. Pentru a citi mai departe, click aici.

Producția mondială de cereale, în perioada post-Covid 19

Pandemia COVID-19 pune presiune fără precedent asupra lanțurilor globale de aprovizionare cu produse agricole și alimentare. Drept urmare, am asistat la blocaje în industriile de intrare, producția agricolă, procesarea alimentelor, transportul și logistica, precum și schimbări uriașe ale cererii de alimente și servicii alimentare. Pentru a citi mai departe, click aici.

Nicu Vasile, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România: Am lansat împreună cu Federaţia Patronală a IMM-urilor un pact de dezvoltare educaţională şi socială

Nicu Vasile, preşedinte al Ligii Asociaţiilor Producă­torilor Agricoli din Ro­mâ­nia (LAPAR), consideră că este momen­tul ca mediul privat să se implice activ în dezvoltarea edu­caţio­nală şi socială, astfel încât viitoa­rea generaţie de manageri de ferme şi antreprenori din agrobusi­ness să treacă de la producţia de materie primă la cercetare şi procesare. Pentru a citi mai departe, click aici.

Florentin Bercu, Uniunea Cooperativelor din Sectorul Vegetal: Ne dorim ca până în 2028 să avem 1.800 de cooperative active

Florentin Bercu (foto), director executiv al UNCSV, care reuneşte 25 de cooperative din sectorul vegetal, consideră că formele asociative din România au evoluat, au început să se dezvolte şi printr-o stimulare corectă, din fonduri europene şi guvernamentale, până în 2028 putem ajunge la 1.800 de cooperative active, dublu faţă de numărul celor care-şi depun bilanţul în prezent. Pentru a citi mai departe, click aici.


Funcții Arendis

După cum știți deja, aplicația Arendis este actualizată în fiecare săptămână în baza solicitărilor primite din partea dumneavoastră, a clienților Arendis.

De asemenea, operările realizate de echipa de suport clienți sunt testate în fiecare zi de o echipă colaboratoare pentru a asigura funcționarea optimă a aplicației și a operărilor.

Săptămâna aceasta nu vă prezentăm alte funcții ale Arendis, ci vă prezentăm două beneficii considerate de foarte mulți dintre dumneavoastră ca fiind deosebit de importante, beneficii primite în urma utilizării Arendis:

  • Reducerea timpului necesar pentru gestionarea arendei – întocmirea și gestionarea documentației de arendă fără un soft arendă specializat ocupă foarte mult timp ce ar putea fi alocat agriculturii – aici intervine Arendis prin intermediul funcțiilor sale de automatizare;
  • Eliminarea riscului de eroare umană – Arendis verifică corectitudinea informațiilor și vă asigură acuratețea documentelor și operațiunilor desfășurate, aspect crucial în lucrul cu volume mari de informații.

În cazul în care aveți nevoie de o funcție nouă în activitatea dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

Managis a intrat în etapa de remediere a erorilor, apropiindu-se cu pași repezi de lansarea versiunii de testare.

Pregătim și o scurtă prezentare a aplicației pentru a vă face o idee mai clară cu privire la produsul pe care-l dezvoltăm.

Între timp, vă invităm să vedeți o serie de imagini cu o parte din funcțiile Managis accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Revenim cu prezentarea și cu noi detalii.

De asemenea, vă rugăm să ne trimiteți sugestiile dumneavoastră, ce anume v-ați dori să poată face aplicația, la adresa de mail info@vvc.ro.

Vă mulțumim!


Să mai și râdem 🙂

Un american venit în România a învățat puțină română. La un moment dat, plimbându-se, îl vede pe badea Ion cum cosește și-l întreabă:
– Bade, tu cosești?
Badea Ion îl ignoră.
– Bade, tu cosești?
Badea își vede de treabă în continuare.
– Bade, tu cosești?
La care badea Ion:
– Man, what’s your problem?


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!