Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 14.05.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 10.05 – Vineri 14.05

Lista completă cuantum ajutoare pentru fermierii români!

Bugetul PNDR destinat perioadei de tranziție 2021-2022 este de aproximativ 3,26 miliarde Euro și anume: fonduri FEADR 2021-2027 CFM (Cadrul Financiar Multianual) – 2.569,10 mil. euro și fonduri EURI (Instrumentul de Relansare al Uniunii Europene) – 692,09 mil. euro. Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvenție APIA de 7.000 euro/ha! Culturile agricole care iau cei mai mulți bani de la APIA!

Subvenție APIA de 7.000 euro/ha! Culturile agricole care iau ceiSume mari pe hectar pentru aceste culturi agricole! Au crescut spectaculos ajutoarele pentru fermierii care cultivă legume în spații protejate. La momentul acesta, cultivatorii de legume par să beneficieze de sumele cele mai generoase pe hectar acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).Pentru a citi mai departe, click aici.

120 milioane EURO – Fonduri europene pentru tinerii fermieri în perioada 2021-2022 

Tinerii fermieri vor beneficia de o alocare financiară substanțială prin submăsura 6.1 în perioada 2021-2022. La bugetul anunțat inițial, de 100 milioane euro, s-ar putea adăuga și cele 20 de milioane rămase neaccesate din măsura actuală dedicată tinerilor din diaspora. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ce subvenții primesc crescătorii de animale de la APIA anul acesta

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) plătește anul acesta mai multe subvenții către crescătorii de animale. În cadrul Galei fermierilor români din Moldova, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, a prezentat pe scurt lista cu plățile pentru fermierii din sectorul zootehnic în 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.

AFIR a publicat în consultare patru noi Ghiduri pentru accesarea fondurilor europene

A apărut Ghidul Solicitantului în varianta consultativă pentru patru submăsuri destinate fermierilor interesați de fonduri europene prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR). Aceste submăsuri nu reprezintă însă acele linii importante așteptate de fermieri. Pentru a citi mai departe, click aici.

Crescătorii de animale – subvenție suplimentară prin schemele ecologice aprobate la Bruxelles

Consiliul Uniunii Europene, Parlamentul European și Comisia Europeană au ajuns, prin negociatorii lor, la un acord în ceea ce privește includerea componentei de bunăstare a animalelor în schemele ecologice. Cu alte cuvinte, crescătorii vor primi bani în plus prin schemele ecologice, cunoscute și ca eco-scheme, care pot reprezenta un nou instrument menit să recompenseze crescătorii de animale care vor lucra mai prietenos cu mediul și vor respecta normele europene, a explicat europarlamentarul român, Dan Buda pe pagina sa de Facebook. Pentru a citi mai departe, click aici.

ANC: România are nevoie de soluții care să asigure stabilitatea veniturilor agricultorilor

Alianța pentru Agricultură și Cooperare a transmis Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană și europarlamentarilor români o adresă în care și-a manifestat aprecierea pentru progesul făcut în cadrul negocierilor pentru Politica Agricola Comuna (PAC) și îndemnul de a se insista, în cadrul discuţiilor din Trialog, pe soluții eficiente, livrate în timp util pentru fermierii europeni și cooperativele acestora. Pentru a citi mai departe, click aici.

A început Recensământul General Agricol – Runda 2020

Colectarea datelor pentru Recensământul General Agricol – runda 2020 se va efectua în perioada 10 mai – 31 iulie 2021. Validarea datelor și diseminarea rezultatelor statistice agregate se vor realiza până la finalul lunii martie 2022, urmând ca rezultatele detaliate să fie disponibile în luna decembrie 2022. Pentru a citi mai departe, click aici.

Cristian Ţandea, fermier din Cluj: În România există cele mai mici şi cele mai întinse exploataţii, dar ar trebui să permită mai mult apariţia fermelor medii, de familie, ca în străinătate

Cristian Ţandea, proprietar al Cristian Ţandea PFA, care se ocupă de creşterea vacilor din anul 1996, consideră că în România trebuie încurajaţi copiii să se îndrepte spre agricultură, mai ales în familiile care au o mică afacere de profil, şi să fie susţinută dezvoltarea fermelor de familie, precum în Franţa, de exemplu, nu doar expansiunea fermelor mari. Pentru a citi mai departe, click aici.


Ce mai este nou la Managis

Echipa noastră de programatori a optimizat noua interfață a meniului Managis și a remediat erori de funcționare din cadrul aplicației.

În momentul de față efectuăm teste interne pentru a îmbunătăți experiența de utilizare.

Între timp, vă invităm să vizualizați o serie de imagini cu aplicația aflată în curs de dezvoltare accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Vă mulțumim pentru sugestiile trimise și așteptăm în continuare propuneri noi la adresa de mail info@vvc.ro.

Vă mulțumim!


Să mai și râdem 🙂

Obosit să taie copacii cu toporul, badea Ion își cumpără o drujbă cu garanție pentru tăierea a 1000 de copaci.
A doua zi pleacă în pădure să taie lemne.
Taie 100, taie 200, taie 300 de copaci… taie 999 de copaci, la al 1000-lea se strică drujba.
Enervat, badea Ion se duce la vânzător.
Vanzătorul ia drujba, se uită la ea, trage de mânerul starterului și drujba pornește.
La care badea Ion:
– Aoleu, domnule, până acum nu a făcut zgomotul ăsta.


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!