Vis Viridis Consult

Arendis VVC News – 16.04.2021

Arendis VVC News – 16.04.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Funcții Arendis
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 12.04 – Vineri 16.04

Inteligenţa artificială, în slujba fermierilor

În agricultura zilelor noastre, nu se poate discuta despre productivitate şi condiţii mai bune de muncă fără a lua în calcul inteligenţa artificială. Cum pot accesa fermierii noile tehnologii? Pe măsură ce tehnologia avansează, dezvoltarea unor forme de inteligenţă artificială (IA) a devenit o oportunitate excelentă pentru a răspunde noilor provocări cu care se confruntă sectorul agricol. Pentru a citi mai departe, click aici.

PREMIERĂ MONDIALĂ: Tractorul pe metan e gata de lansare

New Holland T6 Methane Power este primul tractor din lume alimentat 100% cu metan care intră în producţia de serie, o soluţie ecologică pentru toate categoriile de fermieri, disponibilă încă din acest an. Pentru a citi mai departe, click aici.

La aprobare în Guvern! Ajutor de minimis pentru fermieri!

Guvernul urmează să aprobe în ședința de astăzi, 14 aprilie 2021, un ajutor de minimis destinat fermierilor. Cuantumul acestui ajutor pentru anul 2021 este de 3.000 de euro pe hectar, echivalent a 14.617,5 lei/ha. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA: Schema simplificată pentru micii fermieri!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în acest an de schema simplificată pentru micii fermieri, o subvenție de maxim 1.250 de euro/fermier pot să beneficieze moștenitorii. Pentru a citi mai departe, click aici.

Anunț AFIR de ultimă oră pentru beneficiarii de fonduri europene 

Beneficiarii submăsurilor 6.1, 6.2, 6.3 şi 19.2 pot solicita AFIR recunoașterea circumstanței excepționale care duce la necesitatea suspendării contractului de finanțare. Solicitarea se va face justificat prin documente și doar în situația în care durata de implementare a planului de afaceri propus prin proiect nu poate fi prelungită. Pentru a citi mai departe, click aici.

Veste extraordinară pentru fermierii care se confruntă cu efectele secetei

Potrivit noului alineat alin. (4) de completare a art. 66, „cheltuielile aferente consumului de energie de orice fel, necesar funcționării agregatelor pentru irigații, ce aparțin producătorilor agricoli și care preiau apa direct din sursă și încheie contracte multianuale/sezoniere, se suportă din bugetul Agenției (n.r. – ANIF), în limita sumelor alocate din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu această destinație”. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA – plăți de 102.372.384 de euro în conturile crescătorilor de animale

APIA anunță plăți pentru crescătorii de animale! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor. Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvențiile APIA care rămân blocate la plată până pe 15 mai

Subvenţiile agricole blocate la plată până pe 15 mai, când Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură poate închide situaţia suprafeţelor eligibile şi să calculeze cuantumul per hectar. Sprijinul cuplat vegetal este în fiecare an ultimul la plată din cauza unor culturi la care termenul de prezentare a documentelor de valorificare este 15 mai, iar mai devreme de această dată nu pot fi demarate autorizările la plată. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA efectuează plata ajutorului de stat pentru motorina aferentă trim. III și IV, anul 2020

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în perioadele 01.07-30.09.2020 (trimestrul III/2020) și în perioadele 01.10-31.12.2020 (trimestrul IV/2020), în conformitate cu prevederile HG nr. 1174/2014 și OMADR nr.1727/2015, cu modificările şi completările ulterioare. Pentru a citi mai departe, click aici.

Au început plățile pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că se vor face plățile pentru Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT). Din banii destinați pentru ANT, doar o mică parte vor fi plătiți după regulile obișnuite, restul urmând să fie dirijați către niște scheme de sprijin noi, prin care banii vor ajunge la fermierii care au animale reale în acest moment. Pentru a citi mai departe, click aici.

Cum văd tinerii manageri agricultura României: Portul Constanţa ne ajută mult pentru export, dar benefic ar fi dacă am produce şi pentru noi, nu numai pentru export

“Am putea creşte gradul de procesare prin fabrici noi, prin oameni care să investească în procesarea cerealelor, de exemplu, să nu mai aducem pâine din export şi să o facem la noi.” Pentru a citi mai departe, click aici.

Andrei Herţa, Grupul Druică: Planul este să creştem profitul, să reducem costurile, să creştem suprafaţa cultivată şi să ne tehnologizăm

Andrei Herţa, director economic în cadrul grupului Druică, un business cu activităţi în cultura vegetală şi zootehnie, are în plan să digitalizeze ferma şi principalele direcţii sunt: tractoare ce pot fi conduse prin GPS şi drone ce pot fi folosite pentru semănat. Astfel, planul său este ca veniturile grupului să ajungă la 100 de milioane de euro în viitorul apropiat. Pentru a citi mai departe, click aici.


Funcții Arendis

Continuăm să vă prezentăm și săptămâna aceasta două beneficii foarte apreciate de foarte mulți dintre dumneavoastră, beneficii obținute în urma utilizării Arendis:

  • Particularizarea aplicației în funcție de necesitățile dumneavoastră – știm foarte bine că fiecare fermă este unică și are propriul mod de lucru și, deci, propriile necesități; de aceea, nu doar că adaptăm aplicația la modul dumneavoastră de lucru odată cu instalarea sa, ci vă stăm la dispoziție și pentru integrarea de funcții noi care să vă ușureze munca;
  • Suport clienți prompt – fetele din echipa de suport clienți sunt mereu gata să răspundă oricăror solicitări; conform multora dintre dumneavoastră, acesta este principalul motiv care vă asigură satisfacția, alături de faptul că solicitările sunt rezolvate rapid, chiar și atunci când implică intervenția echipei de programatori.

Vă reamintim că în cazul în care aveți nevoie de o funcție nouă pe care să o integrăm în Arendis, ne puteți contacta telefonic sau pe mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

După ce Managis a intrat săptămâna trecută în etapa de remediere a erorilor, acum a venit rândul optimizării grafice, a interfeței de utilizator.

Între timp, pregătim scurta prezentare a noii noastre aplicații pentru săptămâna viitoare și așteptăm cu mare interes sugestiile dumneavoastră la adresa de mail info@vvc.ro.

Până atunci, puteți vedea o serie de imagini cu o parte din funcțiile Managis accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Vă mulțumim!


Să mai și râdem 🙂

La discoteca din sat, un fecior o întreabă pe o tânără domnișoară:
– Dansezi?
– Nu.
– Atunci haide să ne ajuți să împingem un tractor…


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button