Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 19.03.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

 • Revista presei din agricultură
 • Funcții Arendis
 • Ce mai este nou la Managis
 • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 15.03 – Vineri 19.03

Reforma PAC, analizată din toate unghiurile

Congresul „De la fermieri pentru fermieri” organizat de APPR a fost o platformă de dezbatere a problemelor actuale din agricultura României. Ce semnale de alarmă au tras vorbitorii? Pentru a citi mai departe, click aici.

Performerii anului 2020: „Porumbul de Aur”

Un arădean şi un portughez stabilit în Ialomiţa au câştigat mult râvnitele trofee „Porumbul de Aur”, decernate de către Asociaţia Producătorilor de Porumb din România. Pentru a citi mai departe, click aici.

Lista ajutoarelor europene pentru fermieri, crescători de animale, anunțată de ministrul Oros!

Cum se împart banii europeni pentru perioada de tranziție 2021-2022? Lista măsurilor de dezvoltare rurală care vor fi lansate în acest an cu sumele aferente a fost anunțată joi, 18 martie 2021, de ministrul agriculturii Adrian Oros, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul Ministerului Agriculturii. Pentru a citi mai departe, click aici.

Anunțul ministrului Oros despre plata subvențiilor APIA!

Ministrul agriculturii a declarat că, până astăzi, la APIA au fost depuse 144.000 de cereri unice pentru o suprafață solicitată la plată de 600.000 ha. Cât privește autorizarea la plată, până acum au fost achitate subvențiile pentru un procent de 94,61% din numărul total fermieri eligibili, suma plătită de APIA, din 16 octombrie 2020 până acum, fiind de 2,2 miliarde de euro, a precizat ministrul Oros.Pentru a citi mai departe, click aici.

Fuga la APIA. Se distribuie documentele de plată 

Start la eliberarea unor documente de plată importante pentru fermieri, și anume adeverințele destinate beneficiarilor schemelor de plăți directe (schema de plată unică pe suprafaţă – SAPS, plata redistributivă, respectiv plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu), cât şi pentru beneficiarii măsurilor de mediu şi climă (Măsura 10 – Agromediu și climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăți pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale), implementate de APIA în cadrul Campaniei 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.

4 miliarde de euro merg către fermieri. Decizia lui Iohannis și a liderilor coaliției de guvernare

Un anunț făcut joi, 18 martie 2021, de eurodeputatul PPE, Daniel Buda, ar putea da speranțe acelor fermieri care sunt loviți în mod constant de secetă. Mai exact, potrivit precizărilor lui Buda, 4 miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) vor fi direcționați către irigații și combaterea secetei. Pentru a citi mai departe, click aici.

AGRO IMM INVEST – cum funcționează: Condiții, cuantum sprijin, termene

Condițiile în care un fermier poate accesa credite prin programul AGRO IMM INVEST. Ordonanța de urgență nr. 16/2021 prin care s-a aprobat sub-programul AGRO IMM INVEST a fost publicată în Monitorul Oficial de vineri, 12 martie. Schema, care a fost aprobată anterior de Guvern în ședința din 10 martie, constă în acordarea de garanții de stat în favoarea fiecărui beneficiar participant în program care solicită finanțare pentru nevoile curente de lucru sau pentru realizarea de investiții. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ministrul Adrian Oros recunoaște: Plata Ajutorului Național Tranzitoriu – tăiată cu 50%!

Buget redus față de anul trecut la plata Ajutoarelor Național Tranzitorii. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a recunoscut public tăierea sumelor pentru ANT atât pe sectorul vegetal, cât și în zootehnie. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2021

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a încheiat convenții pentru finanțarea capitalului de lucru cu instituții bancare și nebancare. Pentru a citi mai departe, click aici.

ANSVSA: Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

În data de 11.03.2021 sunt active un număr de 413 de focare PPA, conform datelor prezentate în graficul nr. 1, din care 7 focare în exploatații comerciale și 6 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 112.869 de porcine. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ioan Ladoşi, preşedinte, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România: Înainte de pesta porcină africană asiguram 60% din consumul intern de carne de porc proaspătă. În 2021 am mari îndoieli că vom mai produce 25% din consum

România consumă anual circa 740.000 de tone de carne de porc, fiind unul dintre cei mai mari consumatori din UE, însă odată cu apariţia şi evoluţia pestei porcine africane pe plan local, producţia de carne proaspătă s-a înjumătăţit. La începutul acestui an, virusul a pătruns în şapte ferme comerciale şi câteva zeci de mii de porcine au fost ucise, iar reprezentanţii crescătorilor de animale susţin că în 2021 producţia ar putea scădea sub 25% din consumul intern. Pentru a citi mai departe, click aici.


Funcții Arendis

După cum știți, aplicația Arendis primește zilnic actualizări și optimizări în baza solicitărilor primite din partea dumneavoastră, a clienților Arendis.

În plus, operările efectuate de echipa de suport clienți sunt testate zilnic de o echipă colaboratoare pentru a asigura buna funcționare a aplicației și a operărilor.

Săptămâna aceasta vă prezentăm încă două funcții foarte apreciate de către clienții Arendis, alături de o nouă funcție adăugată:

 • Emitere automată a documentelor – în baza informațiilor cuprinse în fișele arendatorilor și a modelelor de documente introduse în Arendis, pot fi emise, printr-un singur click, noile documente de care aveți nevoie (ex. mandate poștale, contracte de arendă) pentru toți arendatorii deodată!
 • Semnalare parcele dublu suprapuse – după instalarea Arendis, clienții descoperă în medie că 7,86% din suprafețele arendate sunt plătite dublu; bineînțeles, pierderile diferă în funcție de suprafețe și de prețul arendei, însă cu siguranță nu sunt neglijabile. 

Funcție nouă integrată săptămâna aceasta:

 • Scrisori către clienți cu adresă vizibilă prin fereastra plicului – la solicitarea unuia dintre clienții Arendis, am adăugat această funcție nouă prin care putem configura în contul dumneavoastră o prefață pentru scrisorile pe care vreți să le trimiteți clienților, prefață ce va conține adresa destinatarului (exportată din Arendis) și o va poziționa în pagină astfel încât să se încadreze în fereastra plicului, pentru a vă scuti de timpul alocat scrierii adreselor destinatarilor.

În cazul în care nu sunteți sigur dacă Arendis are sau nu o anumită funcție care v-ar fi utilă, nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

Am continuat și săptămâna aceasta să dezvoltăm aplicația de gestionare completă a fermelor, Managis, apropiindu-ne cu pași repezi de versiunea beta a noii aplicații!

Echipa de programatori de la Vis Viridis a adăugat noi funcții interactive precum:

 • Generarea unei note de intrare-recepție (NIR) ulterior adăugării produselor în gestiune, cu posibilitatea de printare;
 • Delimitarea depozitelor cu un singur produs (ex. siloz de grâu);
 • Selectarea companiei în a cărei gestiune intră produsele adăugate;
 • Afișarea stocului de produse pe depozite;
 • Dublu click pe parcelă în harta interactivă va determina afișarea unui tabel cu informațiile referitoare la parcele (ex. lucrări implementate, lucrări plănuite, suprafața);
 • Ducerea cursorului deasupra lucrărilor din calendar va determina afișarea datei acestora;
 • Posibilitatea alegerii unei plante pentru cultivarea pe un teren și stabilirea acesteia ca implementată sau planificată;
 • Posibilitatea adăugării unui angajat direct din pagina „adăugare utilaje”, în câmpul „responsabil”;
 • Posibilitatea adăugării unei categorii de produse direct din pagina „adăugare produse”, în câmpul „categoria de produse”;
 • Stocarea opțiunilor astfel adăugate într-un meniu tip drop-down pentru simplificarea experienței de utilizare a aplicației.

Puteți vedea o serie de imagini cu aceste funcții accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Sperăm să lansăm aplicația la finalul lui martie – începutul lui aprilie, mulți dintre dumneavoastră manifestând un real interes pentru aceasta.

Dacă doriți să testați versiunea beta a aplicației la momentul lansării acesteia, vă rugăm să ne scrieți la adresa info@vvc.ro.


Să mai și râdem 🙂

Un cultivator de pepeni, ajuns la capatul rabdarii din cauza hotilor, pune in camp o placuta: „Un pepene din camp a fost injectat cu cianura”.
A doua zi cand a venit pe camp, vede ca nu lipseste niciun pepene, dar gaseste o alta placuta langa cea pusa de el: „Acum sunt doi”.


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!