Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 26.02.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Ce mai este nou la Arendis
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 22.02 – Vineri 26.02

Horticultura română în plină dezvoltare

Horticultura română trece printr-o etapă de dezvoltare de excepție caracterizată de un mediu natural prielnic, tradiții demne de urmat, dar și de o generație de fermieri relativ tineri cu deschidere față de inovare și dezvoltare – ne informează Csaba Éber. Pentru a citi mai departe, click aici.

Bursa agricolă: Prețul grâului a atins limita maximă

Taxele de export impuse de Rusia și achizițiile sporite ale Chinei au dat „aripi” pieței mondiale a grâului. Ce se întâmplă cu celelalte produse agricole pe bursele internaționale? Prețul grâului la Bursa din Paris, pentru martie 2021, a crescut puternic în primele săptămâni ale anului, până la 226 și chiar 232 euro/tonă. Pentru a citi mai departe, click aici.

Crește ajutorul pentru tinerii fermieri la 70.000 de euro! Ce condiții trebuie îndeplinite pentru acești bani!

SPRIJIN INSTALARE TÂNĂR FERMIER 2021-2022. Sprijinul pentru tinerii fermieri, submăsura 6.1, crește anul acesta la 70.000 de euro/fermă. Această sumă este însă pentru fermele mari. Pentru fermele mai mici, ajutorul maxim va fi de 60.000 de euro/fermă, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, marți seara, la Agro TV. Ce condiții trebuie însă îndeplinite pentru încasarea acestor bani? Anul trecut, sprijinul pentru tinerii fermieri a fost de maxim 50.000 de euro/fermă. Pentru a citi mai departe, click aici.

Calendarul de care depinde plata ANT, subvenția APIA mică!

PLATA APIA CEA MAI AȘTEPTATĂ! Crescătorii români de animale, mai ales cei mici, așteaptă cu nerăbdare ca Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) să le achite ajutorul național tranzitoriu, ANT, botezată de ei, subvenția mică. AGROINFO este întrebat de câteva ori pe zi când intră ANT la plată. Pentru că micii crescători nu au priceput de ce APIA nu poate începe plățile aferente anului 2020 deși suntem imediat în martie 2021, le prezentăm calendarul de care depinde plata acestei subvenții. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ordin MADR: Condiții pentru subvențiile APIA pentru crescătorii de vaci de lapte 

Pragul de 250 de capete pentru plata Sprijinului Cuplat Zootehnic (SCZ) la vacile de lapte rămâne în vigoare! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a republicat Ordinul de ministru privind aprobarea criteriilor de eligibilitate, condiţiilor specifice şi a modului de implementare a schemelor de plăți, după ce acesta a fost retras în recent, în urma plângerilor fermierilor. Pentru a citi mai departe, click aici.

Fonduri europene pentru fermele zootehnice: cum se împart și când se deschid sesiunile

Perioada de tranziție către noua Politică Agricolă Comună, 2021-2022, vine cu fonduri europene consistente pentru fermierii români. În total, țara noastră are la dispoziție peste 3 miliarde de euro la dispoziție în acești doi ani pentru investiții în agricultură, așa că Ministerul Agriculturii, împreună cu mediul asociativ, încearcă să contureze măsuri care să răspundă cât mai bine nevoilor fermierilor români, astfel încât toți banii să fie absorbiți. Pentru a citi mai departe, click aici.

Fonduri europene agricultură 2021. Ce proiecte pot depune fermierii în această perioadă

Proiecte cu fonduri europene în derulare în această perioadă! Ministrul Adrian Oros a spus că în acest moment fermierii români pot accesa patru programe, care au alocate sume de bani din ceea ce a mai rămas neaccesat din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. Pentru a citi mai departe, click aici.

Guvernul României a aprobat subvențiile APIA pentru acest an!

Subvenții pe 2021 de la Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură au fost aprobate de Guvernul României. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) anunță că în ședința Guvernului din data de 24 februarie a fost adoptată Ordonanța de Urgență pentru aprobarea schemelor de plăți și a unor instrumente de garantare care se aplică în agricultură în anii 2021 și 2022. Pentru a citi mai departe, click aici.

APAC cere guvernului acordarea de urgență a ajutoarelor pentru fermierii afectați de secetă în 2020

Alianța Pentru Agricultură și Cooperare, din care fac parte federațiile Pro Agro, Lapar, UNCSV și APPR, au adresat guvernului o scrisoare deschisă în care nu doar că solicită acordarea imediată a ajutoarelor pentru fermierii afectați în 2020 de secetă, ci și oferă soluții pentru rezolvarea acestei probleme. Iată textul integral al mesajului fermierilor români. Pentru a citi mai departe, click aici.

UNCSV: Până la 20 aprilie, cooperativele agricole sunt obligate să își actualizeze actele constitutive

Sunt dovezi istorice că, mai ales în perioadele de criză, cooperativele agricole moderne sunt alternative de echilibrare economico-socială, a puterii de negociere, veniturilor pe lanțul agro-alimentar și suntem convinși că vor continua să întărească această realitate și în contextul actualei crize provocate de pandemia de coronavirus. Pentru a citi mai departe, click aici.

S-au făcut pași mari în agricultură, de la comasarea terenurilor, la tehnologii noi. În următorii 10 ani, fermierii vor folosi drone și aplicații IT pentru a lucra în câmp. Agricultura a devenit interesantă pentru investitori, iar banii de la creditori sunt mult mai mulți pentru agricultură și cu siguranță vor fi și mai mulți

Agricultura româ­nească a devenit mai perfor­man­tă de la an la an, pentru că fon­du­rile europene şi deschiderea băncilor, pentru finanţare, către acest sector, au dus la capitalizarea unor companii, la extinderea lor sau modernizarea lor cu echipamente de ultimă generaţie. În următorul deceniu vom discuta despre folosirea dronelor şi a inteligenţei artificiale în ferme, au spus invitaţii din cadrul emisiunii ZF Agropower, un proiect susţinut de Banca Transilvania. Pentru a citi mai departe, click aici.

Mihai Mirițescu, manager la Saaten Union: „Fermele noastre devin din ce în ce mai specializate și avem nevoie de oameni bine pregătiți”

Mihai Miriţescu, manager al Saaten Union, companie ce produce şi distribuie hibrizi pentru cereale, consideră că fermele româneşti au nevoie de oameni mai bine pregătiţi pentru a ajunge la performanţa celorlalte ţări europene. România şi Bulgaria au cel mai puţin valoroase ferme din UE, cu o valoare financiară medie a activelor din ferme de sub 100.000 de euro. Pentru a citi mai departe, click aici.


Ce mai este nou la Arendis

După cum știți, aplicația Arendis primește zilnic actualizări în baza solicitărilor primite din partea dumneavoastră, a clienților Arendis.

În plus, operările efectuate de echipa de suport clienți sunt testate zilnic de o echipă colaboratoare pentru a asigura buna funcționare a aplicației și a operărilor.

Săptămâna aceasta, aplicația a primit următoarea actualizare:

  • Emiterea de contracte în alb – acestea vor fi completate ulterior, pe teren, cu elemente precum:
    • data semnării contractului,
    • data încetării contractului,
    • durata contractului,
    • nivelul arendei.

Dacă doriți și dumneavoastră implementarea acestei noi funcționalități, vă rugăm să contactați echipa de suport clienți trimițând un mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

Proiectul noii aplicații de gestionare completă a fermelor, Managis, avansează foarte rapid!

Echipa de programatori de la Vis Viridis Consult a dezvoltat deja interfața beta a aplicației, integrând importante funcții interactive precum:

  • Adăugare lucrări agricole;
  • Adăugare utilaje agricole;
  • Adăugare accesorii pentru utilajele agricole;
  • Adăugare angajați;
  • Adăugare categorii de produse și produse;
  • Planificarea culturilor pe parcele și pe coduri de culori ce pot fi stabilite de client – Managis folosește imagini din sateliții Google pentru a va oferi o viziune de ansamblu și posibilitatea de gestionare interactivă a culturilor și a lucrărilor agricole;
  • Evidența și gestiunea stocurilor (ex. silozuri, saci, cisterne).

Puteți vedea o serie de imagini cu aceste funcții accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Sperăm să lansăm aplicația la finalul lui martie – începutul lui aprilie, mulți dintre dumneavoastră manifestând un real interes pentru aceasta.

Dacă doriți să testați versiunea beta a aplicației la momentul lansării acesteia, vă rugăm să ne scrieți la adresa info@vvc.ro.


Să mai și râdem 🙂

Un vânzător încearcă să convingă un fermier să cumpere o bicicletă.
Fermierul:
– Decât să-mi iau bicicleta, mai bine îmi iau o vacă.
– Dar gândiți-vă cum ați arăta călare pe vacă!
– Nu așa de caraghios pe cât aș arăta încercând să mulg bicicleta…


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!