Vis Viridis Consult

Arendis VVC News – 26.03.2021

Arendis VVC News – 26.03.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Funcții Arendis
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 22.03 – Vineri 26.03

Ce aduce nou viitoarea lege a arendei?

Fermierii au nevoie de predictibilitate atunci când încheie un contract de arendare. În prezent există un vid legislativ. Ce aşteptări au agricultorii de la o viitoare lege a arendei? Pentru a citi mai departe, click aici.

Alt plan, alţi bani! Cât va primi Agricultura?

Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă (MRR) a fost elaborat în 2020, în contextul pandemiei Covid 19, care încă afectează puternic statele europene, dar şi din motive care ţin de tranziţia la o economie verde şi la digitalizarea societăţii. În 9 februarie a.c., Parlamentul European a adoptat documentul în baza căruia mecanismul va fi pus în mişcare, suma alocată la nivel european fiind de 672,5 miliarde de euro, din care 34,2 miliarde de euro vor reveni României. Pentru a citi mai departe, click aici.

Urgent! Termen APIA 31 martie pentru plata subvențiilor!

Plata subvenției europene pe hectar, sprijin cuplat, pentru anul de cerere 2020, este condiționată de depunerea unor documente justificative la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Termenul limită pentru acte este 31 martie 2021 pentru plățile pe hectar aferente lui 2020. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ministrul Oros: Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici!

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat duminică seara, pe pagina sa Facebook, sumele alocate pentru submăsurile care vor fi deschise în acest an. Fermierii mici din România beneficiază anul acesta de un ajutor pentru dezvoltarea fermelor. Submăsura 6.3 “Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” are o alocare de 87 de milioane de euro din fonduri EURI, a precizat ministrul agriculturii.Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvenții pentru fermieri în 2021! Ministrul Agriculturii a publicat lista cu ajutoarele de stat 

Subvențiile și ajutoarele de stat pentru fermierii români în 2021, anunțate de ministrul agriculturii! Adrian Oros a publicat pe pagina sa oficială de facebook lista cu ajutoarele de care vor beneficia fermierii români în anul 2021, precum și sumele alocate pentru fiecare ajutor în parte. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA: Alocarea financiară pentru sesiunea 4/2021 este de 22.318.866 EUR

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că se primesc Cererile de sprijin pentru accesarea schemei de ajutor de stat „Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor”, sesiunea 4/2021, aferente Măsurii 15, Submăsura 15.1 „Plăți pentru angajamente de silvomediu”, din cadrul  Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020. Pentru a citi mai departe, click aici.

Fermierii, sunați de funcționarii APIA! Mesajul directorului Adrian Pintea despre subvenții!

Fermierii vor fi sunați de către funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) întrucât pentru a accesa subvențiile agricole aferente acestui an, cererile unice trebuie semnate fizic de către beneficiari, în timp ce documentele se transmis electronic. Directorul general al APIA, Adrian Pintea a prezentat și o situație actualizată a cererilor înregistrate în campania APIA 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.

Legea care i-ar putea ajuta cu adevărat pe fermierii români

Proiectul legislativ L49/2021 este cel care va da legea prin care se va transpune în legislația românească directiva privind practicile neloiale din sectorul alimentar. Denumirea ei completă sună cam așa: Directiva (UE) 2019/633 privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. Pentru a citi mai departe, click aici.

AFIR: Peste 8.600 de femei antreprenor au primit 360 de milioane de euro, prin PNDR 2020

AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale), informeaza ca a finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) proiectele dezvoltate de 8.610 beneficiari femei, cu fonduri europene nerambursabile în valoare de aproximativ 360 de milioane de euro. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA primește Cereri de plată pe anul 2021 pentru “Prima împădurire și suprafețe împădurite”

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că se primesc Cereri de Plată aferente anului 2021 pentru Schema de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020. Pentru a citi mai departe, click aici.

“Am făcut un salt mare în dezvoltarea agriculturii, iar acum trebuie să ardem rapid etape, pentru că suntem în directă concurenţă cu Polonia, Olanda şi Franţa, pe de o parte, şi cu Rusia şi Ucraina, pe de altă parte”

Este momentul ca fer­mierii români să in­ves­tească masiv în procesare pentru a fi competitivi cu cei din Franţa, Polonia, Rusia ori Ucraiana, cu care concurează la producţia de cereale. Însă, au nevoie subvenţii de la stat comparabile cu cele din aceste ţări, dar şi de reducerea termenelor pentru a atrage bani europeni pentru investiţii, au spus participanţii ediţiei din 26 martie a emisiunii ZF Agropower. Pentru a citi mai departe, click aici.

Aurel Simion, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: În 2019 am avut cu 28,5% mai puţini porci decât în 2015. Ideea noastră, a ministerului, este să meargă investiţiile în acest sector mână în mână cu măsurile de stopare a pestei porcine

Aurel Simion, secretar de stat în ca­drul Ministerului Agriculturii şi Dez­voltării Rurale, spune că este optimist în ceea ce priveşte revenirea şi dezvoltarea sectorul de creştere a suinelor, afectat de pesta porcină africană, datorită mă­su­rilor de investiţii pe care le pun autori­tăţile la dispoziţia fermierilor români. Pentru a citi mai departe, click aici.


Funcții Arendis

După cum știți, aplicația Arendis primește zilnic actualizări în baza solicitărilor primite din partea dumneavoastră, a clienților Arendis.

În plus, operările efectuate de echipa de suport clienți sunt testate zilnic de o echipă colaboratoare pentru a asigura buna funcționare a aplicației și a operărilor.

Săptămâna aceasta vă prezentăm alte două funcții foarte apreciate de către clienții Arendis:

  • Calcularea și evidența plăților – softul Arendis calculează automat plățile pe care trebuie să le faceți arendatorilor, indiferent că sunt plăți în bani și/sau în produse și, în plus, calculează impozitele pe care le datorați, asigurându-vă că nu plătiți mai mult decât trebuie nici arendatorilor, nici statului; de asemenea, Arendis ține evidența tuturor plăților efectuate către arendatori și către ANAF! 
  • Întocmire de documente mai puțin uzuale – în programul Arendis găsiți o serie de tipizate pentru documente precum împuterniciri, declarații de venituri, contracte de schimb etc. pe care dumneavoastră doar trebuie să le completați cu datele necesare.  

În cazul în care nu sunteți sigur dacă Arendis are sau nu o anumită funcție care v-ar fi utilă, nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

Managis, noul nostru soft de gestionare a fermelor, se apropie de ultimele etape de dezvoltare!

Săptămâna aceasta, echipa noastră de programatori a adăugat noi funcții interactive precum:

  • Emiterea de bonuri de consum și posibilitatea printării acestora;
  • Previzualizarea în format tabelar a datelor completate pentru adăugarea unei operațiuni anterior salvării acesteia;
  • Păstrarea unui istoric al salariilor prin asocierea unei date când a fost stabilit fiecare salariu;
  • Interfață de prețuri în care se regăsesc salariile pentru angajați, prețurile produselor etc.

Puteți vedea o serie de imagini cu o parte din funcțiile Managis accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Sperăm să lansam aplicația la începutul lui aprilie, mulți dintre dumneavoastră manifestând un real interes pentru aceasta.

Vă mulțumim tuturor celor care ați solicitat să testați aplicația la momentul lansării sale. Așteptăm în continuare solicitările dumneavoastră la adresa info@vvc.ro.


Să mai și râdem 🙂

Un procuror DIICOT aflat în inspecție la ferme:
– Trebuie să vă inspectez ferma să văd dacă nu cumva cultivați droguri!
– Nicio problemă, puteți căuta unde doriți, mai puțin pe câmpul din dreapta, îi răspunse fermierul.
Atunci procurorul își scoate legitimația și i-o lipește de față:
– Vezi asta? Sunt procuror DIICOT și caut unde vreau eu, nu unde îmi spui tu! Ai înțeles?
– Sigur, mă scuzați, îi răspunse fermierul, continuându-și treburile în gospodărie.
Nu trec nici 10 minute și pe câmpul din dreapta procurorul alerga de zor și țipa după ajutor, urmărit de un taur cu spume la gură.
Fermierul alergă imediat la gard, strigând către procuror:
– Arată-i legitimația! Arată-i legitimația!


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button