Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 28.05.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 24.05 – Vineri 28.05

Prima femeie care traversează România cu tractorul

Patricia Pop, jurnalist și prima persoană care traversează România la volanul unui tractor a pornit intr-o nouă etapă în traversarea țării. După ce a parcurs mii de kilometri în șapte județe din sudul și patru județe din vestul țării, anul acesta va străbate alte 10 județe din estul si nord-estul țării la volanul unui tractor de 240 CP, un tractor McCormick X7.624 VT-Drive asigurat de APAN Agriculture Equipments. Pentru a citi mai departe, click aici.

DEZinstalarea tânărului fermier

Cât de important este să îi oferim oportunităţi să dezvolte afaceri agricole din gospodăriile de subzistenţă ale părinţilor şi bunicilor. Ba mai mult, să îi facem oferte irezistibile care să bată orice tentaţie monetară de peste hotare şi să îl aducem aici, acasă, unde e cald şi bine şi i s-au creat toate condiţiile să devină un fermier de succes… Şi cam atât cu bunele intenţii. Pentru a citi mai departe, click aici.

Vin bani de la Comisia Europeană pentru subvențiile APIA ale fermierilor români!

Vin bani de la Comisia E”Suma totală pe care APIA a autorizat-o la plată începând cu data de 16 octombrie 2020 și până-n data de 24 mai 2021 este de 2 miliarde 860 de milioane de euro. Dar, pe lângă faptul că aceste sume au fost autorizate și efectiv plătite, categoric aici mă refer la suma totală pe care noi am plătit-o din toate cele trei fonduri pe care APIA le gestionează, FEGA, Fondul European de Garantare Agricolă, care este în stricta curte a agenției, avem și măsurile delegate de către colegii noștri de la AFIR și, bineînțeles, bugetul național. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA: Verificări în ferme pentru depistarea celor care vor să încaseze subvențiile fără să aibă dreptul la bani!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că verifică în ferme, în această perioadă, dacă au fost create condiții artificiale cu scopul încasării subvențiilor agricole. Art. 99 din Ordinul M.A.D.R. nr. 45/2021 prevede: “(1) Se consideră condiţie artificială creată pentru a determina eligibilitatea suprafeţelor de teren, prevăzute la art. 12 alin. (5) lit. b)-l) cedarea dreptului de folosinţă către un fermier activ asupra acestor suprafeţe. Pentru a citi mai departe, click aici.

Fonduri europene pentru sectorul pomicol – Ghidul a fost publicat de AFIR 

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru submăsura 4.2a – Investiții în procesarea/marketingul produselor din sectorul pomicol. Scopul investițiilor sprijinite în cadrul acestei submăsuri este acela de a susține investițiile corporale și necorporale în cadrul întreprinderilor de prelucrare și comercializare a fructelor și marketingul produselor din fructe. Pentru a citi mai departe, click aici.

Fonduri europene de 200.000 euro/beneficiar pentru investiții în mediul rural – submăsura 6.4

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat în consultare publică Ghidul solicitantului pentru accesarea de fonduri europene prin submăsura 6.4 – Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole în mediul rural. Potrivit AFIR, scopul acestei submăsuri este sprijinirea microîntreprinderilor și întreprinderilor mici din mediul rural, care își creează sau dezvoltă activități non-agricole, astfel stimulând mediul de afaceri, crearea de locuri de muncă, creșterea veniturilor populației rurale și reducerea diferențelor dintre mediul rural și urban. Pentru a citi mai departe, click aici.

11 iunie – termen final pentru subvențiile APIA din acest an

Ultima zi în care APIA mai primește cereri unice de plată din partea fermierilor este 11 iunie pentru campania de cereri pe anul acesta. După data de 17 mai, funcționarii au început să primească cereri unice cu penalizare de 1% pe zi pentru fiecare zi de întârziere. Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvențiile-bonus pe hectar în 2021. Plată mai mare prin schemele suplimentare de la APIA

Calendarul de aplicare a măsurilor compensatorii pe hectar, în 2021 și 2022. Cum mai pot cere fermierii subvenții-bonus plătite prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru care angajamentele se făceau pe 5 ani. Având în vedere că în următorii 2 ani vorbim despre un regulament de tranziție, fermierii nu mai pot încheia cu APIA angajamentele de agro-mediu pe 5 ani ci agenția de plăți a făcut un calendar dedicat pentru această perioadă. Pentru a citi mai departe, click aici.

S-au publicat Ghidurile pentru Submăsurile 6.3-Tineri fermieri, în variantă consultativă

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că au fost publicate Ghidurile Solicitantului, în variantă consultativă, pentru submăsurile 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale, 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici și submăsura 6.4 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole. Pentru a citi mai departe, click aici.

Prognoza agrometeorologică, până pe data de 2 iunie 2021

Potrivit ANM, în această perioadă va predomina o vreme în general normală sub aspect termic, la nivelul întregii țări. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 12…22°C, limite apropiate de mediile climatologice, în cea mai mare parte a zonelor de cultură. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ştefan Constantin, director general, ANIF: Anul acesta avem 60-70 de milioane de euro pentru reabilitarea infrastructurii de irigaţii. Am prevăzut închiderea a 18 şantiere

Ştefan Constantin, director ge­neral al Agenţiei Naţionale de Îmbu­nătăţiri Funciare, instituţie care se ocupă de ges­tio­narea infra­structurii principale de irigaţii, sus­ţine că în acest an sunt pre­văzute investiţii de 60-70 de milioane de euro, în con­d­­i­ţiile în care anul trecut s-au irigat doar 500.000 de hectare, iar seceta pedologică a dus la scăderea producţiei de cereale cu 40%. Pentru a citi mai departe, click aici.

Gheorghiţă Corbu, Legam Agro: În afară de PNRR, România are la dispoziţie alte surse de a reabilita infrastructura de irigaţii

România şi-ar putea reabilita infrastructura principală de irigaţii, întinsă pe 3 milioane de hectare, din bani publici, dacă nu reuşeşte să atragă cele 4 miliarde de euro propuse prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), consideră Gheorghiţă Corbu, asociat şi director general al Legam Agro, care se ocupă cu producţia de cereale în judeţul Constanţa. Pentru a citi mai departe, click aici.


Ce mai este nou la Managis

Săptămâna aceasta am finalizat etapa de testare a experienței de utilizare, reluând, totodată, și testarea funcțiilor ce a mai scos la iveală anumite erori ce au fost ulterior remediate.

Pe de altă parte, vă spuneam despre faptul că am apelat la serviciile unei companii de audit software. Auditorii ne-au pus la dispoziție un raport complet după ce au analizat și testat temeinic aplicația, urmând ca noi să implementăm optimizările propuse de aceștia.

Așteptăm în continuare sugestiile dumneavoastră pe adresa de mail info@vvc.ro. Cele primite până în prezent au fost luate în considerare și o parte din ele a fost chiar integrată în Managis.

Vă mulțumim!


Să mai și râdem 🙂

Badea Gheorghe către badea Ion.
– Ia zi, Ioane, când a fost măgarul tău bolnav, ce i-ai dat?
– I-am dat terebentină.
După o săptămână, cei doi se întâlnesc din nou.
– Ioane, i-am dat măgarului terebentină și a murit.
– Păi și al meu a murit.


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!