Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 12.03.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Funcții Arendis
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 08.03 – Vineri 12.03

Inovarea, cheia pentru o agricultură mai durabilă, subiect de dezbatere

Bruxelles, Belgia – 4 martie, 2021 –Stiința și tehnologia pot ajuta fermierii să producă alimente sănătoase și accesibile, fară să epuizeze resursele naturale sau să producă un impact negativ asupra mediului, s-a discutat la o conferință europeană care a reunit decidenți politici și fermieri. Pentru a citi mai departe, click aici.

Conferința POMICON 2021 – Noutăți pentru sectorul pomicol

Marți, 9 martie 2021, în premieră pentru mediul online, într-un format dedicat de emisune TV, s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție POMICON, Conferința Națională a Pomiculturii, organizată de AGRICOVER cu sprijinul Asociației Interprofesionale pentru Produse Agroalimentare de Legume și Fructe (PRODCOM), Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultură Pitești-Mărăcineni (ICDP) și cu participarea celor mai importante companii producătoare de tehnologii agricole la nivel global – SUMMIT AGRO, INTERMAG, FMC. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ordin MADR în vigoare! Crescătorii de animale scutiți de plata impozitului pe teren!

Crescătorii de animale sunt scutiți de plata impozitului pe terenul agricol cultivat cu soiuri de plante pentru producția destinată furajării animalelor, precizează Ordinul nr. 294/2020 privind stabilirea metodologiei de calcul al suprafețelor de terenuri cultivate cu soiuri de plante pentru producția destinată furajării animalelor corespunzătoare numărului de animale deținute de contribuabili, persoane fizice/membri ai asocierilor fără personalitate juridică, care nu generează venit impozabil. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ordin Ministrul Agriculturii! Control APIA în ferme pentru plata subvențiilor!

Între 1 iunie și 9 iulie 2021 se vor efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora pentru controlul la fața locului, precum și transmiterea eșantioanelor către autoritățile/departamentele de control.Pentru a citi mai departe, click aici.

Când trebuie să depună un proiect fermierii care vor fonduri europene 

Știm că accesarea de fonduri europene reprezintă un subiect de mare interes pentru cei care ne urmăresc pe toată platforma media AGRO TV. De aceea, în fiecare seară de marți, Ovidiu Ghinea dedică emisiunea ”Agricultura la Raport” acestui subiect și aduce în fața dumneavoastră cei mai buni consultanți, care să vă lămurească în legătură cu orice problemă legată de proiectele pentru fonduri europene. Pentru a citi mai departe, click aici.

Condiții pentru a accesa 70.000 EURO prin submăsura 6.1 pentru tinerii fermieri

În urmă cu câteva săptămâni, ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, anunța în premieră la AGRO TV suplimentarea sumelor care pot fi accesate de tinerii fermieri prin submăsura 6.1, pentru cei care îndeplinesc anumite condiții. Pentru a citi mai departe, click aici.

Avansul APIA – 90% din valoarea subvenției! Accesarea sumelor, prin bănci, din 15 martie!

APIA va elibera adeverințe pentru fermieri începând cu data de 15 martie! Europarlamentarul Daniel Buda anunță că în acest an fermierii români vor putea primi în avans 90% din subvențiile pe anul 2021 începând cu data de 15 martie, cu trei luni mai devreme ca anii anteriori. Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvențiile APIA deblocate la plată din bugetul de stat pe 2021!

Subvențiile pe care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) le poate debloca după promulgarea Legii bugetului de stat și publicarea actului normativ în Monitorul Oficial de aseară, în data de 8 martie. Fermierii urmează să beneficieze de schemele de plăți care se achită de la bugetul de stat, pe această listă aflându-se mai ales ajutorul de stat pentru acciza la motorină și Ajutoarele Naționale Tranzitorii pentru vegetal și zootehnie. Pentru a citi mai departe, click aici.

Programul IMM AgroInvest alocă un miliard de lei pentru fermieri

Potrivit unui anunț făcut de premierul Florin Câțu într-o conferință de presă, „în şedinţa de guvern a fost aprobat programul IMM Invest, prelungirea pentru 2021, care include şi programul Agro Invest destinat fermierilor. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA: Zeci de mii de Cereri Unice de Plată înregistrate în 8 zile pentru campania din 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 01 – 08 martie 2021, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată au fost înregistrate un număr de 42.244 cereri, pentru o suprafață de 131.059 ha. Pentru a citi mai departe, click aici.

Aceeași Mărie cu altă pălărie. Fermierii au prins gustul asocierii, dar organizațiile se maturizează greu. „Mai avem mult de lucru în mediul asociativ, astfel încât vocea fermierilor să fie auzită acolo unde trebuie”

În Registrul Naţional al Cooperativelor Agricole sunt 1.705 de cooperative, potrivit datelor de la Ministerul Agriculturii  şi numai în ultimii trei ani au fost înfiinţate peste 500 de astfel de businessuri asociative.

„Pofta” agricultorilor români de a se asocia a crescut în ultimii ani, datorită bene­ficiilor ulterioare, precum negocierea mai bună la cumpărarea şi vânzarea materiilor prime agricole, respectiv produselor finite, cât şi facilităţile fiscale şi accesul mai uşor la bani. Pentru a citi mai departe, click aici.


Funcții Arendis

După cum știți, aplicația Arendis primește zilnic actualizări în baza solicitărilor primite din partea dumneavoastră, a clienților Arendis.

În plus, operările efectuate de echipa de suport clienți sunt testate zilnic de o echipă colaboratoare pentru a asigura buna funcționare a aplicației și a operărilor.

Săptămâna aceasta vă prezentăm două funcții foarte apreciate de către clienții Arendis:

  • Istoric activități pentru fiecare arendator – în cadrul fișei corespunzătoare arendatorului veți putea vedea plățile făcute acestuia, contractele, modificările de teren și tot ce ține de relația cu acesta, totul într-un singur loc! 
  • Alertă expirare contracte – Arendis vă arată ce contracte urmează să expire mâine, în următoarea săptămână, în următoarea lună etc. și vă trimite notificări cu un anumit interval de timp (stabilit de dumneavoastră) înainte de expirarea contractelor.

În cazul în care nu sunteți sigur dacă Arendis are sau nu o anumită funcție care v-ar fi utilă, nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

Proiectul noii aplicații de gestionare completă a fermelor, Managis, se apropie cu pași repezi de versiunea beta!

Echipa de programatori de la Vis Viridis a adăugat noi funcții interactive precum:

  • Planificarea culturilor și a lucrărilor ce vor fi efectuate pentru fiecare tip de plantă;
  • Afișarea informațiilor despre o parcelă (ex. cultură, lucrări efectuate, lucrări viitoare, data acestora, resurse alocate) prin apăsarea acesteia pe harta Google Maps din cadrul Managis;
  • Afișarea unui calendar cu vizualizare anuală a lucrărilor, cu posibilitatea setării perioadei de desfășurare a acestora;
  • Listarea culturilor într-un tabel și a informațiilor relevante (ex. suprafață, lucrări efectuate);
  • Adăugare depozit – nume, descriere, tipul de depozit (ex. cisternă, siloz, depozit cu piese, depozit general), capacitate de stocare;
  • Gestiunea depozitelor – listă cu depozitele și caracteristicile acestora (ex. produsele din stoc, operațiunile efectuate în legătură cu acel depozit);
  • Istoric operațiuni (ex. depozit, produs, intrare/ieșire, cantitate, preț, furnizor, document).

Puteți vedea o serie de imagini cu aceste funcții accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Sperăm să lansăm aplicația la finalul lui martie – începutul lui aprilie, mulți dintre dumneavoastră manifestând un real interes pentru aceasta.

Dacă doriți să testați versiunea beta a aplicației la momentul lansării acesteia, vă rugăm să ne scrieți la adresa info@vvc.ro.


Să mai și râdem 🙂

Un om dimineaţa se grăbea la tren şi nu dorea să întârzie, aşa că hotărî să treacă pe la un vecin prin ogor:
– Se poate să trec pe la matale prin ogor ca să reuşesc să prind trenul de ora şase?
– Treci, dar dacă te vede taurul meu ai să reuşeşti să-l prinzi şi pe cel de ora cinci.


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!