Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 21.05.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 17.05 – Vineri 21.05

Cererea unică pentru subvențiile pe anul 2021 – termene limită

Crescătorii de animale pot modifica sau retrage declaraţia privind sectorul zootehnic din cererea unică de plată depusă în 2021 până la 31 mai, fără penalizări, şi până la 11 iunie inclusiv, cu reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. Pentru a citi mai departe, click aici.

Atenție fermieri! Alertă de boală la cerealele păioase!

Verificaţi culturile de grâu, orz, triticale! Condiţiile de vreme umedă şi răcoroasă sunt favorabile dezvoltării fungului Puccinia striiformis care produce boala numită “rugina galbenă”. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA obligată să notifice fermierii pentru plata subvențiilor!

Cererile pentru subvențiile agricole aferente acestui an, depuse de fermieri la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), sunt supuse unor verificări preliminare. Rezultatele acestor verificări trebuie notificate fermierilor, crescătorilor de animale de către APIA în termen de 26 de zile. De ce este important? Pentru că fermierii vor putea modifica ce au greșit fără să piardă bani. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ministrul Oros: Din iunie 2021, ajutoare pentru fermieri în valoare de 3,2 miliarde de euro!

În luna iunie 2021 va fi lansat un program de ajutoare pentru fermieri, crescători de animale, în valoare de 3,2 miliarde de euro, fondurile europene fiind destinate investiţiilor în fermele românești, tinerilor fermieri, micilor fermieri, a anunţat la Cluj-Napoca, la sfârșitul săptămâni trecutei, ministrul agriculturii, Adrian Oros. Pentru a citi mai departe, click aici.

Date oficiale APIA: 50.000 mai mulți fermieri tineri în 2021 

Agricultura românească are viitor! Potrivit datelor oficiale APIA, anul acesta avem cu peste 50.000 mai mulți fermieri tineri care au depus cererea unică de plată, față de anul 2020. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Adrian Pintea, a prezentat cifrele oficiale în exclusivitate pentru AGRO TV. Pentru a citi mai departe, click aici.

Anunțul lui Adrian Pintea privind adeverințele APIA pentru fermieri

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a eliberat și anul acesta adeverințele APIA pentru fermierii care intenționează sa acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituțiile bancare și non-bancare care au încheiat convenții cu APIA. Pentru a citi mai departe, click aici.

Adrian Pintea, APIA: 1 octombrie – termen limită pentru semnarea fizică a cererii unice

Semnarea cererii unice, termen final până la care fermierii se pot prezenta la APIA. Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, anunță fermierii și crescătorii de animale prin intermediul Agrointeligența-AGROINTEL.RO că semnarea cererii unice se va face până la 1 octombrie 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.

Fonduri europene 2021: S-au publicat condițiile la sprijinul pentru Ferme Mici și Tinerii Fermieri

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) informează că au fost publicate Ghidurile Solicitantului, în variantă consultativă, pentru submăsurile 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, 6.2 Sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zonele rurale, 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici și submăsura 6.4 Investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole. Pentru a citi mai departe, click aici.

AFIR a pus în consultare publică Ghidurile solicitantului pentru Submăsurile 9.1, 4.2, și 16.4/ 16.4a.

În acest moment, pe site–ul AFIR sunt publicate Ghidurile Solicitantului consultative aferente submăsurilor 4.2 „Sprijin pentru investiţii în procesarea/marketingul produselor”, 9.1 „Înfiinţarea grupurilor de producători în sectorul agricol”, 16.4/ 16.4a „Sprijin acordat pentru cooperare orizontală şi verticală între actorii din lanţul de aprovizionare în sectoarele agricol şi pomicol”, precum și Anexa – Listă specii plante eligibile pentru investiții noi/ extindere/ modernizare plante proteaginoase – aferentă Ghidului Solicitantului sm 4.2. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA primește cereri de intenție pentru accesarea Programul Naţional Apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, până la data de 31 mai 2021, primește Cereri de intenție pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) depuse de către formele asociative apicole legal constituite care solicită sprijin pentru măsura A “Asistență tehnică pentru apicultori și organizațiile de apicultori”, și de către apicultori pentru acțiunile C.4. „Achiziţionarea de mijloace de transport apicol fără autopropulsie – remorcă apicolă/pavilion apicol şi mijloace fără autopropulsie de încărcare–descărcare a stupilor în pastoral”, respectiv D.3. “Achiziționarea de accesorii apicole de către stupinele de elită/multiplicare”. Pentru a citi mai departe, click aici.

România are potenţial să irige 3 mil. hectare, dar investiţiile în reabilitarea infrastructurii de irigaţii sunt rentabile doar pentru 1,8 milioane de hectare. În 2020, efectiv s-au irigat 500.000 de hectare. Irigarea unui hectar presupune cheltuieli între 700 şi 750 de euro, costurile cu energia electrică fiind mari

„Nu putem reabilita decât 1,8 milioane de hectare ca să fie eficient economic, restul, până la 3 milioane de hectare, sunt atât de distruse încât mai bine le facem de la zero. Dar, înainte să ne gândim la mai multe hectare irigate, ar trebui să ne gândim cum facem să irigăm 1 milion de hectare, pentru că noi încă acum investim în proiecte“, a spus Ştefan Gheorghiţă, acţionar al Triagroexim, în cadrul emisiunii ZF Agropower. Pentru a citi mai departe, click aici.

Liviu Baltă, CEO, Colina Farms: Ar trebui să se faciliteze accesul la investiţii în reţele moderne de irigaţii. Fermierii mici cumpără prin 4-5 intermediari sisteme de irigaţii şi costul e foarte mare

Liviu Baltă, CEO şi acţionar al Colina Farms, o fermă de legume or­ga­nice cultivate în spaţii protejate (so­larii) din judeţul Cluj, consideră că sta­tul ar trebui să faciliteze accesul mi­cil­or fermieri la investiţii în irigaţii, deoa­rece cumpără sisteme de irigaţii din străinătate, care trec prin 4-5 inter­me­diari şi costurile lor sunt greu de su­por­tat. Astfel, el crede că ar trebui dez­vol­tate mai multe companii pro­du­că­toa­re de sisteme de irigaţii în România, cu sprijin financiar în acest sens. Pentru a citi mai departe, click aici.


Ce mai este nou la Managis

Testele interne pentru optimizarea experienței de utilizare au continuat și săptămâna aceasta, întrucât ne dorim ca navigarea în cadrul aplicației să fie cât mai simplă și intuitivă.

În plus, înainte de a lansa aplicația spre testare și de către dumneavoastră, am apelat la serviciile unei companii de audit software pentru a obține un raport profesional complet, urmând ca ulterior să implementăm optimizările propuse de auditori. 

Între timp, așteptăm în continuare sugestiile dumneavoastră pe adresa de mail info@vvc.ro.

Vă mulțumim!


Să mai și râdem 🙂

Sătul de problemele cu somnul, badea Ion se duce la doctor.
– Bade, uite ce trebuie să faci. Te pui în pat, închizi ochii, începi să-ți numeri oile și-ai să vezi că o să te ia somnul.
A doua zi badea Ion se întoarce la doctor.
– Ia zi, bade, a mers?
– Apăi m-am apucat să le număr, dar mi-a pierit tot somnul când am băgat de seamă că lipsesc două.


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!