Vis Viridis Consult

Arendis VVC News – 02.04.2021

Arendis VVC News – 02.04.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

 • Revista presei din agricultură
 • Funcții Arendis
 • Ce mai este nou la Managis
 • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 29.03 – Vineri 02.04

Bursa agricolă: Care este alegerea câștigătoare: porumb sau floare?

În mod tradițional, distribuția culturilor ce urmează a fi semănate în campania de primăvară este influențată de următorii doi factori: 1) Rata actuală a marjei și 2) efectul imprevizibil al condiţiilor meteo. De cele mai multe ori, preţul este factorul-cheie în optarea pentru cultura preferată. Anul acesta, alegerea este complicată din cauza prețurilor ridicate ale tuturor culturilor. Pentru a citi mai departe, click aici.

CLAAS extinde garanția și pachetele de service pentru tractoare

Pachetele de garanție și service MAXI CARE Plus sunt acum extinse pentru tractoarele din seriile ARION, AXION și XERION până la 8 ani și 8000 ore de funcționare. Pentru a citi mai departe, click aici.

Comisia Europeană către România: Subvențiile să fie folosite în special pentru fermele mici și mijlocii!

”În ceea ce priveşte plăţile directe, Comisia recomandă ca acestea să se utilizeze în special pentru fermele mici şi mijlocii, este prima recomandare, a doua este legată de creşterea rezilienţei fermelor faţă de factorii externi şi aici propunem nu doar irigaţii, spre exemplu, ci un complex de măsuri luate pentru ca fermierii să nu mai întâmpine problemele din prezent”. Pentru a citi mai departe, click aici.

Obligațiile primăriilor față de fermieri!

Primăriile pe raza cărora se află terenurile agricole sunt obligate: a) să informeze în prealabil fermierul cu privire la eliberarea adeverinței; b) să elibereze adeverințe conform înscrisurilor din registrul agricol fără condiționarea de plata impozitelor sau taxelor locale de către fermier; c) să transmită adeverințele către centrele județene sau locale APIA la solicitarea acestora. Pentru a citi mai departe, click aici.

Terenurile pentru care APIA nu plătește subvenții. Ce înseamnă ”hectar eligibil”? 

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), filiala Gorj, a realizat un buletin informativ în care îi informează pe fermieri care sunt terenurile agricole pentru care nu se plătesc subvenții în acest an, dar și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un hectar pentru a fi eligibil la plată. Pentru a citi mai departe, click aici.

Măsurile de sprijin și fondurile europene disponibile pentru legumicultori în 2021

Legumicultorii români beneficiază anul acesta de o serie de măsuri de sprijin – atât ajutoare de la bugetul de stat, cât și măsuri pe fonduri europene dedicate parțial sau exclusiv sectorului legumicol. Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvențiile APIA care trebuie să intre la plată în această lună!

Subvențiile APIA pe care fermierii le așteaptă în luna aprilie sunt importante pentru finanțarea campaniei agricole de primăvară. O serie de scheme așteaptă fie plata finală, fie începerea plăților, la acest moment o parte din subvenții fiind blocate din cauză că Guvernul nu a aprobat plafoanele necesare pentru aceste autorizări din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Pentru a citi mai departe, click aici.

Anunț despre subvențiile APIA: Plățile se vor acorda până cel puțin în 2027!

Subvenționarea agriculturii se face până cel puțin în 2027, a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, în cadrul unei vizite de lucru în județul Constanța, unde, s-a întâlnit cu reprezentanți ai agricultorilor. Acesta a subliniat că pentru agricultură prin noua Politică Agricolă Comună (PAC) vor fi alocate 21,5 miliarde de euro. Pentru a citi mai departe, click aici.

MADR: Continuă eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii Campaniei 2021

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale reamintește că, începând cu data de 15.03.2021, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverințe pentru beneficiarii următoarelor scheme și măsuri implementate în cadrul Campaniei 2021. Pentru a citi mai departe, click aici.

INS: Producția vegetală la principalele culturi în anul 2020 (date provizorii)

Potrivit INS, care a sintetizat o mare parte dintre datele anului trecut, suprafaţa cultivată în anul 2020, comparativ cu anul 2019, a scăzut la cereale pentru boabe, plante uleioase, leguminoase pentru boabe, cartofi și legume. Pentru a citi mai departe, click aici.

Perspectivele pentru anul agricol 2021: Sezonul începe puternic, prima jumătate de an arată bine şi ne aşteptăm ca 2021 să fie un an foarte bun

Ploile din noul an agricol şi evoluţia culturilor însămânţate în toamnă, de grâu şi rapiţă, le dau speranţă fermierilor că 2021 va fi unul foarte bun. În anul agricol 2020, sud-estul ţării s-a confruntat cu o secetă pedologică prelungită, ce a condus la reducerea producţiei de cereale cu până la 40%, la 18 milioane de tone. Pentru a citi mai departe, click aici.

România a deschis noi pieţe pentru exportul de cereale datorită investiţiilor făcute în logistică şi transporturi de mediul privat, dar pentru a creşte volumele trebuie investiţi bani în infrastructură

Producţia mare de cereale, infrastruc­tura din Portul Cons­tanţa şi accesul la transportul pe Dunăre sunt principalele avantaje ale României în raport cu celelalte ţări europene, putând astfel să devină un punct de reper pe harta europeană şi pe cea globală. Pentru a citi mai departe, click aici.


Funcții Arendis

După cum știți, aplicația Arendis primește în fiecare săptămână actualizări noi în baza solicitărilor primite din partea dumneavoastră, a clienților Arendis.

În plus, operările realizate de echipa de suport clienți sunt testate în fiecare zi de o echipă colaboratoare pentru a asigura funcționarea optimă a aplicației și a operărilor.

Săptămâna aceasta vă prezentăm încă două funcții ale Arendis, precum și o nouă funcție:

 • Evidența ofertelor de cumpărare a terenurilor și urmărirea acestora – cu Arendis puteți înregistra direct în aplicație ofertele de cumpărare făcute arendatorilor (sau pe care intenționați să le faceți), astfel încât să aveți laolaltă toate ofertele și să gestionați mai bine ofertarea și negocierile, inclusiv să nu mai uitați să îi contactați pe respectivii arendatori;
 • Trimiterea de mesaje SMS și e-mailuri către arendatori –comunicarea dintre dumneavoastră și arendatori este foarte importantă pentru menținerea unor relații bune, de aceea cu ajutorul Arendis puteți trimite mesaje SMS și e-mailuri către aceștia fie pentru a-i felicita de ziua de naștere, fie pentru a le comunica programul de plată a arendei sau pentru orice alt motiv important;
 • (NOU) Istoric transfer parcele – acum se poate evidenția în lista parcelelor transferul, total sau parțial, al unei parcele dinspre un arendator către altul, indiferent de cauza transferului (ex. distribuire, preluare de contract), pentru o mai bună trasabilitate a acestor operațiuni.

În cazul în care aveți nevoie de o funcție nouă în activitatea dumneavoastră, nu ezitați să ne contactați telefonic sau pe mail la adresa info@vvc.ro.


Ce mai este nou la Managis

Managis continuă să întregistreze noi progrese și în această săptămână!

Câteva exemple de funcții implementate de programatorii Vis Viridis Consult săptămâna aceasta sunt următoarele:

 • Implementarea metodei de gestiune a stocurilor “primul intrat, primul ieșit”;
 • Inserarea de informații despre furnizori în pagina fiecăruia (ex. nume, reprezentant, adresă, mail, telefon, CUI/CNP);
 • Completarea informațiilor ce pot fi inserate în legătură cu utilajele în pagina “Adăugare utilaj” (ex. preț de achiziție, perioada de amortizare, ore lucrate, tipul de plată – per oră sau per hectar);
 • Integrarea unui istoric de prețuri în cadrul paginii “Adăugare utilaj” la plata per oră sau per hectar;
 • Afișarea culturilor/categoriilor de plante, alături de un meniu desfășurat pentru plantele din fiecare cultură/categorie și de încă un meniu desfășurat pentru fiecare soi de plantă;
 • Asocierea unei culori pentru fiecare soi de plantă;
 • Dublu-click pe o tarla => afișarea operațiunilor executate pe tarlaua respectivă.

Vă invităm să vedeți o serie de imagini cu o parte din funcțiile Managis accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Sperăm să lansăm faza de testare a aplicației cât mai curând și dorim să vă implicăm și pe dumneavoastră, viitorii beneficiari ai Managis, în dezvoltarea acesteia.

Astfel, vă rugăm să ne trimiteți sugestiile dumneavoastră, ce anume v-ați dori să poată face aplicația, la adresa de mail info@vvc.ro.

Vă mulțumim!


Să mai și râdem 🙂

Soția către soțul ei:
– Nu uita să uzi legumele!
– Dar plouă cu găleata…
– Atunci să-ți iei umbrela!


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button