Vis Viridis Consult

Soluții pentru controlul complet asupra afacerii dumneavoastră agricole

Oferim soluții de software și tehnologie pentru a gestiona, automatiza și accelera procesele dumneavoastră critice de afaceri legate de arendă, cumpărarea de terenuri noi, gestionarea utilajelor, lucrărilor și angajaților, precum și a oricărui alt proces agricol.

Arendis VVC News – 23.04.2021

Aflați ultimele noutăți din agricultură, despre Arendis și despre noul soft, Managis!

Rubrici:

  • Revista presei din agricultură
  • Ce mai este nou la Managis
  • Să mai și râdem

Revista presei din agricultură

Luni, 19.04 – Vineri 23.04

Câți bani scot fermierii din buzunar în campanie?

Campania de primăvară e în plină desfăşurare. Fermierii își fac calcule. Investiţiile cresc cheltuielile, dar aduc producţie. Cum au evoluat costurile și cât de mult investesc agricultorii în viitoarea recoltă? Pentru a citi mai departe, click aici.

3 “capcane” la plantarea răsadurilor

Activitatea în spaţiile protejate şi în câmp este destul de intensă acum: fie la producţia de răsad, fie la plantările şi însămânţările de sezon. Alţi grădinari sunt pregătiţi să iasă pe piaţă cu trufandale. Pentru a citi mai departe, click aici.

Informațiile de care depind subvențiile fermierilor români primite de la UE!

Din 10 mai 2021, peste 20.000 de recenzori vor merge din fermă în fermă, pentru a strânge informații despre culturi, terenuri, animale sau muncitori. Pentru a citi mai departe, click aici.

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri!

Sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri! Prin Planul Național Strategic se va pune accent pe sprijinirea fermelor de familie și întinerirea generațiilor de fermieri, pe consolidarea mediului asociativ şi pe îmbunătățirea poziției fermierilor în cadrul lanțului agroalimentar, anunță  secretarul de stat MADR Marius Mihai Micu, care a participat astăzi la videoconferința miniștrilor agriculturii din grupul Visegrad și Bulgaria, Croația, România, Slovenia. Pentru a citi mai departe, click aici.

Ministrul agriculturii, anunț privind fondurile europene în 2021-2022 

Fondurile europene pentru perioada de tranziție sunt așteptate cu nerăbdare de fermierii români, mai ales că țara noastră beneficiază de o alocare financiară consistentă, de peste 3 miliarde de euro, în următorii doi ani. Pentru a citi mai departe, click aici.

Crește bugetul pentru schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Crește plafonul pentru schema de ajutor de stat în care are ca obiectiv acoperirea costurilor administrative aferente întocmirii și menținerii Registrului Genealogic, precum și costurile aferente testelor pentru determinarea calității genetice sau a randamentului genetic al șeptelului. Pentru a citi mai departe, click aici.

Subvenții pentru irigații 2021. Legea a fost aprobată în Parlament

Subvenție de la bugetul de stat pentru fermierii care irigă și care primesc susținere la plata facturilor pentru energia electrică folosită pentru irigații. Un proiect legislativ aprobat miercuri, 14 aprilie, prin votul final al Camerei Deputaților, cu 302 voturi ”pentru”, 1 contra și 0 abțineri, și prevede că fermierii vor fi scutiți în procent de 50% de cheltuielile privind asigurarea energiei necesare pentru funcționarea sistemelor de irigații. Pentru a citi mai departe, click aici.

APIA: Cuantumul subvenției la motorină pe 2021

Subvenția APIA la motorină, mai exact ajutorul de stat pentru acciza la motorină, pentru primul trimestru al acestui an se poate solicita la centrele Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură până marți, pe 4 mai. APIA a comunicat beneficiarilor și că ajutor de stat plătit în acest an este în cuantum de 1,572 lei pe litru. Pentru a citi mai departe, click aici.

S-au aprobat plafoanele ANT pentru sectorul vegetal pentru anul 2020

În ședința Guvernului din data de 15 aprilie 2021 a fost aprobată o Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor ajutoarelor naţionale tranzitorii (ANT) în sectoarele vegetal şi zootehnic, speciile ovine și caprine, pentru anul de cerere 2020. Pentru a citi mai departe, click aici.

FAO: În 2021, producția de cereale va crește, prețurile vor coborî

Deși la începutul sezonului, FAO se așteaptă ca producția mondială de cereale să crească pentru al treilea an consecutiv în 2021, se arată în raportul publicat de organizație la sfârșitul săptămânii trecute. Recoltarea producției de grâu de iarnă a început deja în unele țări din emisfera nordică, iar condițiile actuale ale culturilor indică perspective ușor mai bune comparativ cu așteptările anterioare , ridicând prognoza preliminară a producției globale de grâu pentru 2021 la 785 milioane de tone. Pentru a citi mai departe, click aici.

Mihai Coman, director la ICDP Piteşti – Mărăcineni: România are foarte mulţi pruni şi meri. N-aş vrea să aducem din import fructe pentru copiii noştri. „Ţinta noastră este să crească cantitatea de fructe proaspete şi procesate din România”

Mihai Coman, director al Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură (ICDP) Piteşti – Mărăcineni, instituţie de referinţă în cercetarea pomicolă românească, cu o activitate de peste jumătate de secol, consideră că România ar trebui să investească în culturile de prun şi măr, la care deţine cele mai mari suprafeţe cultivate, şi să le modernizeze şi extindă, astfel încât să-şi consolideze locul pe piaţă şi să câştige la export, ci nu doar să se focalizeze pe culturi noi, cum sunt cele de goji sau banana nordului. Pentru a citi mai departe, click aici.


Ce mai este nou la Managis

Echipa noastră de programatori a dezvoltat o interfață nouă a meniului pentru simplificarea experienței de utilizare.

Astfel, fiecare dintre cele 4 segmente ale aplicației, respectiv „Operațiuni”, „Culturi”, „Stocuri și „Administrare”, beneficiază de un meniu propriu cu icoane asociate fiecărei funcții.

Puteți vedea o serie de imagini cu noua interfață a meniului accesând acest link din cadrul site-ului nostru.

Vă mulțumim pentru sugestiile trimise și așteptăm în continuare propuneri noi la adresa de mail info@vvc.ro.

Vă mulțumim!


Să mai și râdem 🙂

Badea Ion culege fructele coapte cu feciorul său.
Feciorul către Badea Ion:
– Tată, ce o să facem cu astea?
– Apoi dacă e maică-ta acasă, facem compot, iară dacă nu e acasă, facem palincă.


Sperăm că v-a plăcut newsletterul Arendis de săptămâna aceasta, ne revedem vinerea viitoare!

Echipa Arendis vă dorește weekend plăcut!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Deschide Whatsapp
Suntem online!